HTML

"Lehet feketesapkás nélkül élni, de minek!" (K.G.)

Friss topikok

  • feketesapkás mizo: Ne haragudj, most vettem észre a beírást. Írjál az imélemre és megbeszéljük, mit tudok segíteni: ... (2008.05.30. 11:32) Reggeli szösszenet
  • feketesapkás mizo: Gábor! Várlak a másik blogon is:-))))) Sőt, ha átjössz mutatok még egy nagyon jó kis fs blogot!!!:... (2008.02.24. 09:06) Búcsú az Indapasstól....
  • lábasjószág: sok sikert! és várjuka híreket! (2008.02.18. 14:51) Fülezés
  • Piroska: Mizóka! Megértem, hogy ezen töprengsz....Annak idején én is elgondolkodtam rajta, milyen lenne, ha... (2008.02.05. 19:56) Ennek most nincs címe....
  • grinci: Ez aztán a terror, jót rötyögtem rajtatok! (2008.01.09. 21:45) Minek nevezzelek......

Videók Csibiről

Az udvartartás

2007.02.28. 10:36 feketesapkás mizo

Ma bemutatom nektek a Király udvartartását. Teszem ezt nagyon büszkén, mert Csacska kiművelt a képfelrakás rejtelmeiből és ezért a mondandómat immáron képekkel is tudom illusztrálni! Ez most olyan jó kis anekdotázós beírás lesz!!:-)) Remélem, nincs ellenetekre!!!

 

Szóval, ők a hullámosok: Brüni, Sigi, Gyuri és Friderika.

Jellemzem őket egy kicsit, hogy a továbbiakban ismerjétek meg egyszerű (?) természetüket.

Gyuri (jobbra belül): ő a rangidős, a legöregebb a hulik között, de még így is csak 3 éves körül lehet. Vidám kis fickó, mindig jön-megy, intézkedik. Csibi is az ő nevét tanulta meg először, mert Mami mindig vele veszekszik. Rövid életében már a 3. feleségét fogyassza!! Amikor Mami beteg lett és hozzánk költözött hozta magával a kis hullámos asszonkát, Zsuzsit. Szegény Zsuzsi csak napszámra ült a kalitban és még a sír is fecsegő vénasszony volt mellette.Nagyon sajnáltuk és Lackó, a fiam elhatározta, hogy meglepi Zsuzsit egy kis hímmel, magányát oldandó. Ekkor jött hozzánk Gyuri. Hát sok örömük nem volt egymásban, mert Zsuzsi már igen öreg volt, legfeljebb jól elklopfolta a bizalmaskodó ifjút.És sajnos, kb. egy hónapi együttélés után Zsuzsi átment a Szivárványhídon. Reggel találtuk meg! Gyuri hajnaltól üvöltött, mint a fába szorult féreg....hát ezért!!Ott feküdt szegényke a kalit alján, Gyuri meg lökdöste a csőrével, hogy álljon már fel!! Borzasztó volt!! Persze Katusnak jutott a feladat, hogy kivegye és gondoskodjon az illő temetésről!! Az ő esze, velem ellentétben, mindig a helyén van!! Sosem vesztettem el még állatot ilyen hirtelen, meg is viselt a dolog! És jött a következő nej, Rozika. Hát ő sem rágott el túl sok magot nálunk, mert egy szerencsétlen véletlen következtében kirepült és többé már nem tudtuk leimádkozni a fáról, ahová elrepült.

Sosem láttuk viszont!! Remélem, talán valahol fáradtan leesett és valaki megtalálta, mint én Milit annak idején.Abban az időben feljártam a PL-re és a Háziállat.hu-ra. A PL-en valaki, aki nyilván többet értett a madarakhoz, mint én (bár az nem volt nehéz:-) azt javasolta, hogy vegyek mellé egy kis standard tojót, majd meglátom milyen szép kis fiókáik lesznek!

No, futás a Beoba standard tojót venni!! Megláttam Brünhildát, nagyon szép volt és már hoztam is. Nem volt egy jó választás! Szegény Gyurikám, mikor meglátta, leesett a rúdról, mert Brünhilda, nevéből következvén, walküri méretekkel is rendelkezett!! El is rendezte Gyurit rövid uton, a nyomorult csak szalutálhatott neki reggel meg este. Közben a Háziállat.hu-n gyakran beszélgettem Ladybeevel, kiderült, hogy egy egész hullámos kolóniája van és kaptunk tőle egy kis zöld tojót, ő Friderika, aki a mai napig Gyuri társa az életben és a kalitban!!:-)

Friderika (jobbra kívül): Gyuri felesége, nagyon szép olajzöld tojócska! Nevét, ami furán hosszú egy papagájnak Mami kedvenc lováról kapta. Mami ugyanis nagy lóversenyes, a betegsége ellenére ott ül a tv előtt, amikor lóverseny közvetítések vannak és boldogan zokog, ha magyar lovacska nyer. Azt hiszem, két éve nyerte Friderika (egy pici, csúnyácska kanca hatalmas szívvel) az ügetőt és Mami róla nevezte el jövevényt. Nem volt jó választás a név, most így utólag visszagondolva igazán a Lucifer női változata illet volna rá, csak így egyszerűen Luci!!

Mert maga az ördög, de nagyon szeretni való. Friderika volierben született, a szabadságvágya sokkal erősebb az összes többiénél. Beszélhetsz neki reggeltől estig, teljesen öntörvényű! De hát ugye amíg fal van meg borsó.......... Én őt ilyennek szeretem ő is egy szín a hullámos palettán!! Gyönyörűen repül és olyan gyorsan, hogy a szemeddel követni is alig tudod!! Reggel már lesi-várja, hogy Mami kinyissa a kalitajtót és kimehessen! Soxor este is kinn marad és elüldögél a kalit tetején reggelig! Azért a félhomályban, mikor hajnalban etetek, megérinthetem a kis testét, nem gyilkolászik le!!:-))) Ha valamiért meg kell fogni, kommandósokat kell szerződtetni a feladat végrahajtására! Erős pitbull beütése is van, mert ha az ujjad hozzá közelít, nemes egyszerűséggel csak ráugrik és marja, mint az áááállat... képes az ujjamon lógni, míg le nem rángatom róla. Nem is nagyon verekszem érte, hogy megfoghassam.

Gyurit is rövidpórázon tartja és ha a csalfa férj átrándul Brüni kalitjába egy kis etyepetyére, hát csak nézze meg mit kap a szigorú asszonytól, ha hazacuccol!

Brünhilda (balra belül): a walkür. Minden tekintetben, az esze viszont a hét törpe gyöke alatt van!!! De gyönyörű, csak szegényt a Teremtő iszonyúan gonosz szemekkel áldotta meg. Egyszer mezőőr küldött valami hasonlóan gonosz szemű madárról képet!! És a tetejében mindig olyan szigorúan is néz!! Pedig nem is olyan vészes a dolog, hiszen beléje is szorult azért kedvesség!

Sajnos kövér. nem is kispályásan, ezért aztán vele gyakran előfordul, hogy a kijelölt célt eltéveszti és valahol egészen máshol landol. Ilyenkor aztán megyünk utána egy fakanállal, felkapaszkodik rá és mi elszállítjuk a kívánt helyre. Egy cemende!! gyakran fogad férfivendégeket a kalitban Gyuri személyében, ha az ura elmegy otthonról! De azért szépen elvannak ketten Sigivel! Akinek a türelme az oltári angyalokéhoz hasonlítható, ha az asszonykájáról van szó!!

Sigfrid (balra kívül): a nevét stílusosan választottuk Brüniéhez.Én igen kedvelem a Nibelung Éneket!!:-)) Ő is gyönyörű, mint a standardek általában és egy birka türelme csordogál az ereiben vér helyett!! Szegénke, ő a középső királyfi!! Mivel Brüni szigoruan felügyel rá, ha meghallja a hívófüttyöt, fejvesztve rohan a nejecskéhez a kalitba vagy bárhová! Igazán neki jut a legkevesebb figyelem, mert vele az égegyadta világon semmi baj nincs! Az egy csőratkáját kivéve, amit én minden reggel bekenek paraffinolajjal. Na azé olyankor ez a kis birka is akkorákat csíp belém, hogy csillagokat látok!!

 

Hát ők az alattvalók, akik a Király udvartartásának fényét emelik! Igaziból mindegyikben van valami szeretnivaló!! Mára már Csibi is teljesen megszokta, hogy a hulik között él, tökéletesen énekli a dalaikat, beszél nekik. És az utóbbi napokban abban a mérhetetlen gráciában részesítette amazontermészetű Brünhildát, hogy engedélyezte felséges kalitján való tartózkodását!!!

 

Abbahagyom mára, mert eluntok!!!!!:-))))

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mizo.blog.hu/api/trackback/id/tr3041151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csacskamacka · http://macka.blog.hu 2007.02.28. 12:42:47

Ügyi vagy a képekkel!!!

fvv1124 2007.05.31. 13:35:05

aranyosak főleg hogy most nagyobb képben is láthatom a fehéred tényleg hasonlít az enyémre!:)
süti beállítások módosítása